Menu
EUR
Sfeervolle en Veilige Badkamerverlichting

Sfeervolle en Veilige Badkamerverlichting

Je Badkamer. Voor de één is het een simpele ruimte waar men onder de douche staat of gaat tandenpoetsen, voor de ander is het dé ideale ruimte om even lekker alleen tot rust te komen. Maar hoe verlicht je nu je Badkamer? Welke Lampen en Verlichting zijn geschikt voor je Badkamer? En waar moet ik op letten om te voldoen aan alle veiligheidseisen? In deze blog vertellen we je graag meer over Badkamer Lampen en Verlichting!

Badkamer Lampen en Verlichting

Wist je dat er voor je Badkamer allerlei verschillende soorten Lampen en Verlichting bestaat? Zo zijn er bijvoorbeeld hele specifieke lampen die geschikt zijn boven de spiegel, bestaan er hele fraaie en sfeervolle Wandlampen voor in je Badkamer, maar zijn er ook prachtige Inbouwspots die het licht in je Badkamer accentueren. Kortom; De mogelijkheden zijn zeer gevarieerd! Bij Mooielampen.com hebben we een ruim assortiment Lampen en Verlichting voor in je Badkamer allemaal gefabriceerd volgens de laatste Europese Veiligheidsnormen. En, Badkamerlampen zijn allerminst saai! Want met een variatie aan verschillende modellen, formaten en kleuren is er altijd een Lamp die geschikt is voor je Badkamer!

Plafondlampen voor de Badkamer

Binnen de categorie Plafondverlichting voor je Badkamer zijn er eigenlijk drie type lampen die veel toegepast worden; Plafonnieres, Opbouwspots en Spots. De vraag is alleen; Waar ben je naar op zoek? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Plafonniere, Opbouwspot of Spot met een vervangbare lichtbron, zodat je geheel naar eigen inzicht je eigen type lichtbron kunt mee bestellen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke sfeer je in de Badkamer wil toepassen. Ga je voor een lichtbron met wat felle lichtopbrengst, zodat de lamp een functioneel bestaan heeft in je Badkamer? Of kies je toch liever voor een lichtbron met wat minder lichtopbrengst om meer sfeer te creëeren? Onze tip hierin is vooral om te kijken naar de term "Lumen". Het aantal lumen vertelt namelijk hoeveel lichtopbrengst de lamp biedt, waarbij de regel is dat hoe hoger het aantal lumen, hoe feller de lamp brandt. 

Je vind bij Mooielampen.com Plafonnieres, Opbouwspots of Spots met een E27 of GU10 fitting. Maar wist je dat we ook prachtige Lampen en Verlichting hebben met een LED geïntegreerde lichtbron? Met een LED geïntegreerde lichtbron kies je voor een gemiddelde levensduur van tussen de 25000 en 50000 branduren, wat in de praktijk neerkomt op jarenlang woonplezier met een LED Plafondlamp voor je Badkamer. En ongeacht of je nu kiest voor een LED geïntegreerde Plafondlamp, of één met een vervangbare lichtbron, ze zijn nagenoeg allemaal dimbaar. Zodra je namelijk gebruik maakt van een dimmer in je Badkamer kun je heel eenvoudig schakelen tussen functioneel en sfeervol licht. Functioneel voor bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen of het aanbrengen van make-up en sfeervol wanneer je even in alle rust alleen wil badderen.

Wandlampen voor de Badkamer

Voor wie op zoek is naar een Wandlamp voor in de Badkamer, merkt al snel dat er best wel veel opties zijn waarmee je jouw Badkamer een persoonlijke tint kunt geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Wandlamp in het klassiek Zwart of Wit, maar zijn er ook Wandlampen voor de Badkamer in het sfeervol Bruin of Zwart/Goud. En kies je voor een zogeheten "downlighter", waarbij het licht alleen over de onderzijde van de wand schijnt, of ga je voor een "up and downlighter" waarbij zowel aan de boven als onderzijde licht schijnt? 

Bij Mooielampen.com hebben we Badkamer Wandlampen in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vierkant en kubusvormige Wandlamp, maar hebben we in ons assortiment ook ronde en rechthoekige Wandlampen. Zo is er altijd een Wandlamp die past bij het interieur van je Badkamer, zodat je hem helemaal persoonlijk naar eigen smaak kunt inrichten!

Inbouwspots voor de Badkamer

Heb je net een huis gekocht? Of ben je wellicht je huis aan het renoveren? Dan zijn Inbouwspots de ideale manier om je Badkamer te voorzien van bepalende verlichting. Zodra je namelijk gebruik maakt van Inbouwspots in je Badkamer, dan kun je vaak kiezen tussen functioneel of sfeervol licht wanneer je ze in combinatie met een dimmer installeert. Nagenoeg alle Inbouwspots voor de Badkamer zijn namelijk dimbaar, waarmee je van de Badkamer een multifunctionele ruimte maakt!

Binnen ons assortiment Inbouwspots voor de Badkamer vind je veilige en betrouwbare producten die voldoen aan alle veiligheidseisen die je mag verwachten. Zo zijn er Inbouwspot verkrijgbaar met een GU10 fitting waarbij je de lichtbron heel eenvoudig kunt vervangen, maar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een LED geïntegreerde Inbouwspot, zodat je jouw Badkamer zorgeloos en duurzaam kunt verlichten. Inbouwspots voor de Badkamer zijn verkrijgbaar in het Zwart, Wit of Aluminium.

Veilige Badkamerverlichting, hoe zit dat precies?

Zodra je op zoek bent naar Badkamerverlichting dan is veiligheid natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Het is eerst belangrijk om te vermelden dat de Badkamer Lampen en Verlichting bij Mooielampen.com, voldoen aan de hoogste kwaliteit en veiligheidseisen. Maar hoe weet je nu aan welke vereisten een lamp moet voldoen? En zijn waar moet ik op letten als ik een Badkamer Lamp wil installeren? Heel simpel; De IP-certificering. Dat klinkt als een heel ingewikkelde term, maar is niets anders dan de klasse waarin je Badkamer zich begeeft. De IP-waarden die het meest voorkomen variëren van IP20 tot IP68, waarbij IP20 enkel geschikt is voor het gebruik in ruimtes waar géén vocht aanwezig is en IP68 nagenoeg geschikt is voor gebruik onder water. Om je een goed beeld te bieden van hoe deze IP-waarden opgebouwd zijn, vind je hieronder een overzicht met een korte omschrijving.

IP20: IP20 is alleen geschikt voor gebruik in NIET vochtige ruimtes, dus zeker niet voor je Badkamer.
IP44: IP44 wil zeggen dat de lamp "spatwaterdicht" is en dus bestand is tegen condens (van je Bad of Douche).
IP54: IP54 wil zeggen dat het product nagenoeg waterdicht is maar niet dompeldicht. Je kunt je Lamp dus op elke plek van je Badkamer plaatsen, behalve onder water.
IP65: IP65 wil zeggen dat de Lamp waterdicht is en bestand tegen "Waterstralen uit elke Richting", zoals bijvoorbeeld het water uit de douchekop.
IP67: IP67 wil zeggen dat de Lamp "dompeldicht" is voor bepaalde tijd (+/- 30 min.)
IP68: IP68 wil zeggen dat de Lamp "waterdicht" is en geschikt voor permanente installatie onder water.

Wordt het je zo al iets duidelijker? Mooi! Het is alleen wel handig om te weten op welke plek binnen je Badkamer een dergelijke lamp geïnstalleerd kan worden. En dat? Dat leggen we je graag hieronder uit.

Badkamerzones; Veilig Lampen en Verlichting installeren

Nu je weet welke IP-waarde je kunt gebruiken, is het wellicht handig om te weten in welke zogeheten "zones" je Badkamer is opgedeeld. Want met verschillende plekken zoals je douchecabine of de ruimte boven je wastafel, is er een wezenlijk verschil in welke IP-waarde je kunt gebruiken. We hebben daarom hieronder een heel eenvoudig schema voor je gepresenteerd, zodat je precies weet welke Verlichting je kunt toepassen en op deze manier veilig je Badkamerverlichting kunt toepassen. 

Badkamer Lampen en Verlichting bestellen

Hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken met de uitleg rondom Badkamer Lampen en Verlichting? Neem dan eens vrijblijvend een kijkje in de categorie Badkamerverlichting of Verlichting per Ruimte, zodat je heel specifiek op zoek kunt gaan naar dé perfecte Lamp voor je Badkamer. Je besteld al onze Badkamer Lampen en Verlichting snel en eenvoudig! En mocht je nog hulp of advies nodig hebben dan staan onze medewerkers graag voor je klaar!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!