Terug

Klantenservice

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Dan zijn we je uiteraard graag van dienst! Je kunt ons via de onderstaande kanalen bereiken óf het contactformulier (rechts) invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.


Telefonisch:
+31(0)85 - 0 606 505 (Openingstijden: Ma t/m Vr 10.00u - 17.00u)

E-mail:
[email protected] (Verwerkingstijd: 1 werkdag)

Whatsapp:
+31(0)6 - 13191515 (Verwerkingstijd: +/- 15 minuten)

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Bestellen en Retourneren

1.1 Hoe snel word mijn bestelling geleverd?

Zodra je iets bij Mooielampen.com hebt besteld proberen we je bestelling zo snel mogelijk te leveren. Hoe snel je bestelling geleverd word hangt van een aantal factoren af, zoals o.a. voorraad. Op onze website geven we per product indicatief aan hoe lang we ongeveer nodig hebben om je bestelling te leveren.


1.2 Hoe kan ik mijn pakket met mijn bestelde producten volgen?

Zodra je iets bij Mooielampen.com hebt besteld, krijg je van ons (zodra deze beschikbaar is) een Trackingcode van het vervoersbedrijf. Via deze Trackingcode kun je heel eenvoudig bekijken of je bestelling onderweg is, waar deze zich bevindt en hoe laat deze afgeleverd word.

1.3 Ik ben niet tevreden over mijn product. Wat moet ik doen?

Uiteraard kan het voorkomen dat het product wat je hebt besteld niet naar wens is. Zodra dit het geval is willen we je vragen om in ieder geval de verpakking en het product in goede conditie (weder verkoopbaar) te houden. Bovendien bieden we je de gelegenheid een retour aan te melden via je eigen account. Geef hierbij aan wat de reden is waarom je het product wilt retourneren en zorg ervoor dat je product altijd goed verpakt retour komt. 

De kosten voor het retourneren van je bestelde producten zijn voor eigen rekening. We adviseren je wel om de producten te versturen met een trackingcode, zodat zowel jij evenals wij de verzending kunnen volgen. Je kunt je pakket versturen naar het volgende adres:

Mooielampen.com
t.a.v. afdeling Retouren

Professor Tydemanstraat 1
8801 ED Franeker

1.4 Binnen welke termijn mag ik retourneren?

Het zogeheten "herroepingsrecht" om je product te retourneren is maximaal 30 dagen. Na deze termijn is de koop (overeenkomst) bindend.

1.5 Wanneer ontvang ik mijn geld na het retour sturen van mijn bestelde producten?

Zodra wij je retour in goede orde hebben ontvangen krijg je van ons binnen één week je geld retour, met als maximum 30 dagen. Het betaalde bedrag word teruggestort op de rekening waarmee de bestelling is gedaan.

2. Betalen en Afrekenen

2.1 Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Zodra je iets bij Mooielampen.com wil bestellen, worden je gekozen producten in het winkelmandje geplaatst. Daarna krijg je de keuze hoe je wilt betalen. Je hebt de keuze uit verschillende opties om te betalen waaronder via iDeal, Bancontact, Sofort, Belfius, etc.

2.2 Krijg ik een factuur?

Ja, zodra je één of meerdere producten bij ons besteld ontvang je hiervoor een factuur. Deze factuur word verzonden naar het door jouw opgegeven e-mailadres.

2.3 Word mijn betaling wel veilig verwerkt?

Jazeker! Wij maken gebruik van goed beveiligde systemen en versleutelde verbindingen om de betaling van je bestelling soepel en veilig te laten verlopen.

2.4 Kan ik op rekening betalen?

Helaas is het niet mogelijk om op rekening bij ons te betalen.

3. Bezorging

3.1 Wanneer word mijn bestelling geleverd?

Wanneer je bestelling geleverd word hangt helemaal af van de levertijd bij de leverancier. Op onze website bieden we je indicatief een tijd waarin je bestelling bezorgd zou moeten worden.

3.2 Welke vervoerder bezorgd mijn bestelling?

Over het algemeen word er gebruik gemaakt van de diensten van DHL of PostNL. 

3.3 Kan ik mijn bestelling ook volgen?

Zodra je een bestelling hebt afgerond ontvang je van ons een Trackingcode, indien je bestelling verzonden is. Op deze manier kun je precies volgen waar je pakket is en op welke dag/tijdstip het bezorgd wordt.

3.4 Ik was niet thuis tijdens de bezorging, wat nu?

Het kan uiteraard voorkomen dat je niet thuis bent als de bezorger voor de deur staat. Zodra dit het geval is zijn er twee opties. 

1: Het pakket word opnieuw bij je aangeboden op een door de vervoerder te bepalen tijdstip. Vaak is dit de volgende dag.

2: Het pakket word bij de buren afgeleverd en je ontvangt hierover een bevestiging.


4. Service en Garantie

4.1 Hoe kan ik jullie bereiken?

Wij zijn op verschillende manier te bereiken. Hieronder vind je een overzicht:

1: Telefonisch: +31(0)85 - 06 06 505 - (Maandag t/m Vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur)
2: Whatsapp: +31(0)6 - 5555 7007 
3: E-mail: [email protected]

 

4.2 Hoe lang krijg ik garantie op mijn producten?

De standaard garantie op je producten is 24 maanden. Garantie wil zeggen dat het product deugdelijk dient te zijn vanaf het moment dat je het product ontvangt. De garantie vervalt zodra er één van onderstaande zaken zich voor doen:

- Er is onzorgvuldig met het product omgegaan.
- Er is zichtbare schade ontstaan door de eindgebruiker.
- Wanneer er schade is ontstaan nadat er geen gevolg is gegeven aan de instructies van de gebruikershandleiding.
- Wanneer er verandering zijn aangebracht aan het product.
- Bij blootstelling aan vocht (lagere IP-waarden), extreme warmte/koude of zonlicht.
- Bij oververhitting nadat het product aangesloten is op een hoger wattage dan aanbevolen.

4.3 Mijn bestelde producten zijn defect of beschadigd afgeleverd. Wat moet ik doen?

Zodra je product defect of beschadigd is afgeleverd willen we je vragen het volgende te doen:

- Bied de vervoerder je een beschadigde levering aan? Teken dan allereerst niet voor ontvangst en maak foto's van de levering. Wij gaan dan zo spoedig mogelijk voor je aan de slag.

- De levering van je product is in goede orde ontvangen maar het product functioneert niet? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Uiteraard gaan we het product kosteloos en zo snel mogelijk voor je omruilen.

- De levering van je product is in goede orde ontvangen maar het product is beschadigd? Neem in dat geval zo spoedig mogelijk contact met ons op en we gaan samen kijken naar een oplossing.

4.4 Mijn product is defect geraakt binnen de garantieperiode. Wat moet ik doen?

Is je product defect geraakt binnen de garantieperiode? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij gaan dan samen kijken naar een goede oplossing.

4.5 Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Ai! Er is iets niet goed gegaan en je wil graag een klacht indienen. Uiteraard vernemen wij via de klantenservice graag de reden waarom je niet tevreden bent, maar vooral; Hoe kunnen we het samen oplossen?

Contact opnemen via de klantenservice doe je hier.

5. Het Coronavirus

5.1 Coronavirus en Mooielampen.com

Het is een onmiskenbaar feit dat het Coronavirus invloed heeft op ons allemaal en dus ook op Mooielampen.com. Wij gaan met een grote mate van verantwoordelijkheid om met de huidige situatie en proberen onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. 

5.2 Komt mijn bestelling op tijd?

Wij proberen ondanks het Coronavirus een zo realistisch mogelijk beeld te verschaffen van de huidige levertijden, maar kunnen ondanks dat niet voorkomen dat vanwege grote (online) drukte, je bestelling wellicht één dag later aankomt. We doen echter ons uiterste best om alle afspraken rondom je bestelling na te komen. Heb je toch nog vragen? Dan vernemen wij die uiteraard graag!

5.3 Kan ik mijn bestelling nog wel retourneren?

Uiteraard is het mogelijk om ook in deze tijd je bestelling te retourneren. Wel willen je vragen dit op een verantwoorde wijze te doen. Heb je klachten of vertoon je signalen die wellicht op het Coronavirus kunnen duiden? Neem dan contact met ons op maar maak je bovenal geen zorgen! Wij zorgen ervoor dat je retour zorgvuldig word behandeld.

5.4 Is de klantenservice van Mooielampen.com goed bereikbaar?

Ja, ook hierin hebben wij passende maatregelen getroffen. Onze medewerkers werken vanuit huis om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Wel verzoeken we je wel om bij voorkeur een Whatsapp bericht te sturen indien je een vraag, opmerking of klacht hebt. Door Whatsapp te gebruiken kunnen we namelijk je sneller van dienst zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Mooielampen.com 9,7 / 10 - 31 Reviews @ Webwinkelkeur
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »