Menu
EUR
Led Geïntegreerde Lampen en Verlichting

Led Geïntegreerde Lampen en Verlichting

Led Geïntegreerde Lampen en Verlichting

Je hebt er misschien wel eens van gehoord; Led geïntegreerde Lampen en Verlichting. Vaak krijgen wij de vraag wat precies nu led geïntegreerde verlichting inhoud? In deze blog gaan we je uitleggen wat led geïntegreerde verlichting is, waarom je wellicht voor deze optie zou kunnen kiezen en wat de voordelen zijn.

Led Geïntegreerd, wat is dat?

Laten we beginnen met de term "geintegreerd", want dat is iets waar nog vaak verwarring over bestaat. Led geïntegreerde lampen of verlichting zijn armaturen, waarbij de lichtbron mee gefabriceerd is en waarbij de lichtbron dus niet handmatig door de eindgebruiker te vervangen is. En dat is direct het struikelblok voor veel mensen, want wat als je led geïntegreerde lichtbron nu stuk gaat? Moet ik mijn lamp dan weggooien? Hoeveel garantie heb ik? En waarom is deze lichtbron niet te vervangen? En waarom wordt er gesproken over een verwachtte levensduur? We leggen het je graag allemaal uit.

Duurzame Led Lampen en Verlichting

We kunnen in ieder geval één fabeltje uit de wereld helpen; Het armatuur van je led geïntegreerde lamp hoeft nooit weggegooid te worden, voordat je contact hebt gezocht met de winkel waar je deze hebt gekocht. Want ondanks dat je zelf de lichtbron niet kunt vervangen (althans, de handige mensen onder ons zouden het kunnen, maar daarmee vervallen alle garantieclaims, etc) is een dergelijke lamp niet waardeloos geworden. Het feit is wel dat een led geïntegreerde lichtbron door de leverancier zelf vervangen dient te worden, omdat de meeste producten met een led geïntegreerde lichtbron voldoen aan bepaalde kwaliteits en veiligheidseisen en op een dusdanige manier ontworpen zijn, dat alleen de fabrikant (veilig) de lichtbron zou kunnen vervangen. Maar wanneer is dit nodig?

Laten we voorop stellen dat binnen het assortiment van Mooielampen.com het zogeheten "uitvalpercentage" dusdanig verwaarloosbaar is, dat we het hebben over slechts één defect product op duizenden. Dat verklaart dus eigenlijk wel hoe goed de kwaliteit van led geïntegreerde producten eigenlijk is. Want is het je wel eens opgevallen dat fabrikanten spreken over een zogeheten "levensduur"? Daarmee geeft de fabrikant aan wat de gemiddelde minimale levensduur is van het product wat je aangeschaft hebt. In veel gevallen ligt de gemiddelde levensduur van een led geïntegreerde lichtbron op ongeveer 15000 branduren. En sjah, dan begint dus eigenlijk het rekenwerk :).

Want stel, je koopt een lamp of verlichting met een led geïntegreerde lichtbron die 15000 branduren meegaat. Hoe lang kun je dan genieten van je nieuwste aanwinst binnen het interieur? De gemiddelde lamp die aangekocht wordt brand dagelijks tussen de vier en zes uren. Want zoals je wellicht zelf al bedacht, brandt een lamp langer in de winter en korter in de zomer. Dus stel we gaan uit van een gemiddelde van vijf uur per dag. Dan is de rekensom 5 x 365 dagen = 1825 uur per jaar. Dat betekent dat met een minimale levensduur je led geïntegreerde lamp ook minimaal acht jaar mee gaat! Kortom; Kiezen voor led geïntegreerd is kiezen voor een duurzame oplossing voor al je lampen en verlichting binnen je interieur.

Garantie op Led Geïntegreerde Lampen

Maar wat dan als er wél iets mis is met je led geïntegreerde aankoop? Dan ontvang je bij ons altijd een minimale garantie van twee jaar op al je gekochte producten. Wat hierbij wel belangrijk is om te vermelden, is dat wij bij Mooielampen.com een absolute fijnproever zijn als het gaat om het selecteren van kwalitatief goede led verlichting en merken. Dat betekent dat je bij ons dus niet een oerwoud aan verschillende merken tegen komt, maar dat we heel nadrukkelijk kijken naar met name de kwaliteit van alle merken en de bijbehorende producten. Een regel die in de praktijk hierin op een betrouwbare manier toegepast kan worden, is dat wanneer een led geïntegreerde lichtbron binnen de garantieperiode geen gebreken vertoont, deze buiten de garantieperiode een verwaarloosbare kans heeft om alsnog defect te raken. Exacte cijfers zijn niet in ons bezit, maar in ons vierjarige bestaan hebben wij nog nooit(!) één led geïntegreerde lamp defect retour gekregen buiten de garantieperiode. En dat zeggen we in alle oprechtheid.

Led Verlichting voor Badkamer of Buiten

Met led geïntegreerde verlichting brengt bovendien allemaal verschillende functionaliteiten met zich mee. Niet alleen is led geïntegreerde verlichting makkelijk te dimmen met een led dimmer, je hebt ook led geïntegreerde verlichting voor in de badkamer, of buitenshuis. Dat komt omdat een gedeelte van ons led geïntegreerde assortiment voorzien is van een zogeheten IP44, IP54 of IP65 certificering, waardoor je dit op een veilige manier in vochtige ruimtes zoals de badkamer of buitenshuis kunt installeren.

Dimbare Led Lampen en Verlichting

Een andere functionaliteit die sommige led geïntegreerde lampen met zich mee brengen, is de zogeheten Dim to Warm functie. Het grote verschil met het "normale" dimmen is, dat je met de Dim to Warm functie de kleur van het licht veranderd, de zogeheten kleurtemperatuur. Kleurtemperatuur wordt aangeduid in de term "Kelvin" en geeft dus eigenlijk aan binnen welke kleuren reikwijdte je kunt dimmen. Een ontzettend handige functie wanneer je bijvoorbeeld in de Keuken, Badkamer, Woonkamer of Slaapkamer wilt kunnen wisselen tussen functioneel of sfeervol licht. Wat je hiervoor nodig hebt is dus een lamp of verlichting met de Dim to Warm functie en een simpele led dimmer. Zo maak je van jouw favoriete ruimte een sfeervolle plek om in te leven!

Kiezen voor led geïntegreerde verlichting is dus niet alleen duurzaam, het is ook een betrouwbare en sfeervolle mogelijkheid om van jouw interieur een sfeervol geheel te maken. Je vindt bij Mooielampen.com led geïntegreerde Wandlampen, Plafondlampen, Hanglampen, Inbouwspots, Tafellampen en Vloerlampen waarbij je dus zogezegd minimaal twee jaar garantie op ontvangt. Wij hebben led geïntegreerde verlichting van o.a. Artdelight, Searchlight, Trio Leuchten en meer!

Heb je vragen over Led geïntegreerde verlichting? Of twijfel je welke keuze je moet maken? Dan staan onze medewerkers graag voor je klaar!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!