Menu
EUR
Hoe monteer je veilige Badkamerverlichting?

Hoe monteer je veilige Badkamerverlichting?

Hoe zit het nou precies met Lampen en Verlichting installeren in je Badkamer? Waar moet je op letten tijdens het installeren van verlichting in een vochtige ruimte? Welke producten zijn geschikt om toe te passen en zit daar verschil in? Bij Mooielampen.com nemen we uiteraard onze verantwoordelijkheid om je integer, oprecht en juist te informeren over het veilig en verantwoord installeren van Badkamerverlichting

IP-Waarden - Spatwaterdicht, Waterdicht of Dompeldicht?

We beginnen eerst met het uitleggen wat precies IP-Waarden zijn. Een IP-Waarde is eigenlijk niets anders dan een aanduiding in welke mate je product tegen vocht bestendig is. Het uitgangspunt binnen deze waarden is, hoe hoger de waarde, hoe beter je product bescherm is tegen vocht. Voorbeeld; Je koopt een glazen plafondlamp met een IP-20 certificering. Deze lamp is absoluut niet geschikt voor vochtige ruimtes en wordt dan ook zeer afgeraden om te plaatsen in bijvoorbeeld je Badkamer.

Ondanks dat de meningen verdeeld zijn over wat nu écht veilige Badkamerverlichting is, nemen wij bij Mooielampen.com de verantwoordelijkheid om altijd uit te gaan van een "minimale" waarde voor maximale veiligheid. Daarom zeggen wij dat een minimale IP-44 certificering nodig is, om een lamp of verlichting te plaatsen in je badkamer. IP-44 betekent dat de lamp bestand is tegen condens, maar niet tegen spatwater of ondergedompeld kan worden. Daarom kun je bijvoorbeeld een Plafondlamp, Wandlamp of Inbouwspot met een IP44 waarde gerust in je Badkamer installeren, maar bijvoorbeeld niet boven je douchecabine of het bad.

Als we spreken over spatwaterdichte lampen of verlichting, dan spreken we over een minimale IP-54 waarde. Dit type verlichting kun je dus met een gerust gevoel installeren boven een douchecabine of bad. Wil je echt een lamp installeren onder water? Dan is de minimale vereiste dat je een IP-67 certificering gebruikt.

Badkamerzones

Nu wel je uitgelegd hebben hoe we een IP-certificering moeten interpreteren, is het handig om een duidelijk overzicht te bieden van de Badkamerzones binnen je Badkamer. Je vind hieronder een duidelijk overzicht, met daarop de minimale vereisten per zone voor het veilig en verantwoord installeren van een lamp of verlichting. Uiteraard is het wél mogelijk om een lamp met een IP-54 of IP-65 certificering te installeren in een zone waar een lagere certificering aangeduid wordt, maar andersom raden we dit ten strengste af!

Wat voor Badkamer Lampen zijn er?

Badkamer Lampen en Verlichting zijn er in verschillende types, kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor prachtige Wandlampen voor in de Badkamer, Plafondlampen voor in de Badkamer, maar hebben we ook unieke en sfeervolle Inbouwspots voor de Badkamer met verschillende technieken. Zoek je Badkamer Lampen met een vervangbare lichtbron? Dan kun je kiezen voor Lampen die voorzien zijn van een E27 of GU10 fitting, waarbij je geheel naar eigen inzicht een lichtbron kunt mee bestellen. Kies je voor een dimbare lichtbron, dan kun je zelfs in combinatie met een muurdimmer eenvoudig schakelen in verschillende lichtsterktes. Maar er is ook Verlichting met een LED geïntegreerde lichtbron waarmee je jouw Badkamer op een duurzame en veilige manier kunt verlichten.

Hoe een Badkamerverlichting te monteren?

Een Badkamer Lamp of Verlichting wordt in nagenoeg alle gevallen direct aangesloten op een stroompunt zonder de tussenkomst van een stekker. Daarom is het van enorm belang dat je altijd de instructies van de meegeleverde handleiding goed volgt én dat je de stroom uitschakelt. Bovendien raden we je aan om de meegeleverde bevestigingsaccessoires te gebruiken wanneer je de lamp gaat monteren, zodat dit ten alle tijden op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt.

Heb je eventueel vragen over Badkamer Lampen?

Heb je eventueel vragen over het juist installeren of toepassen van verschillende Lampen of Verlichting? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers zullen je op een integere en verantwoordelijke wijze adviseren over veilige Badkamerverlichting.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!