Menu
EUR
Energieklassen 2023; De nieuwe Europese richtlijnen

Energieklassen 2023; De nieuwe Europese richtlijnen

Het is je de afgelopen jaren vast wel eens opgevallen; Je bent van plan om een elektrisch apparaat aan te schaffen voor in huis met een daarbij behorend energielabel. Al vanaf September 2021 bestaan er nieuwe Europese richtlijnen voor het aanduiden van het nieuwe en meer eenvoudig energielabel. Maar wat betekenen deze nieuwe richtlijnen? En waarom worden deze nu pas geïntroduceerd? Bij Mooielampen.com vertellen we je graag wat deze nieuwe labels inhouden en wat dit betekent voor het aanschaffen van je favoriete Lampen en Verlichting.

Voor wie op zoek is naar een lamp is het in eerste instantie wellicht even schrikken. Want in de gehele verlichtingsmarkt zien we inmiddels heel veel roodgekleurde "G" labels. Maar wees gerust want in dit geval is het schijn wat bedriegt. Sinds de introductie van LED geïntegreerde verlichting én LED lichtbronnen is het energieverbruik van Lampen en Verlichting met meer dan 90% gedaald. Zodra je momenteel kiest voor het aanschaffen van een lamp kies je voor een duurzame en verantwoorde manier van het verlichten van je huis. Maar hoe zit het dan nu in werkelijkheid?

Als het gaat om het verduurzamen van de wereld staan de ontwikkelingen niet stil, zeker niet de afgelopen decennia. Maar al deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de reikwijdte van energie labels te ruim werd, waardoor er een onduidelijk beeld ontstond van hoe energiezuinig je elektrische apparaat nu werkelijk is. En omdat verduurzamen alleen maar groener wordt had men alleen de mogelijkheid om energie labels uit te breiden aan de groene kant. Zodoende veranderde energielabel A naar A+, vervolgens A++ om uiteindelijk tot A+++++ te komen. En dat moest anders volgens de Europese beleidsmakers rondom energie.

Met de nieuwe energie labels heeft men ervoor gekozen om de "normale" weg weer te bewandelen van energielabel A tot energielabel G. Maar dat heeft ertoe geleid dat lampen die voorheen het A(+) of hoger kenmerk hadden nu indicatief terecht komen in energieklasse F of zelf G. Iets wat dankzij de oranje en rode kleuren voorheen zou betekenen dat een apparaat totaal niet duurzaam is, maar tegenwoordig slechts een indicatieve verandering is zonder negatieve effecten op het energieverbruik. 

Bij Mooielampen.com hebben we onze energielabels aangepast naar de nieuwe standaarden variërend van "A tot en met X", waarbij de X staat voor de vrije keuze die je hebt, tijdens het uitzoeken van de juiste lichtbron. Deze energielabels worden vanaf Maart 2023 handmatig door ons verwerkt, zodat je altijd zeker weet in welke energieklasse je aankoop valt. Je vindt hieronder een overzicht van de energielabels.

Bij Mooielampen.com hebben wij alles in huis voor het duurzaam verlichten van je interieur. Zo vind je bij ons LED geïntegreerde Wandlampen, Hanglampen, Plafondlampen, Inbouwspots, Tafellampen en Vloerlampen die allemaal gefabriceerd zijn volgens Europese kwaliteits en veiligheidseisen. Bovendien zijn er ook een hoop lampen voorzien van een GU10, G9, E27 of E14 fitting, zodat je geheel naar eigen inzicht een duurzame lichtbron kunt mee bestellen.

Heb je vragen over de nieuwe Europese richtlijnen van Energielabels? Neem dan gerust contact met ons op en wij zijn je graag van dienst! 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »