Menu
EUR
Energie Besparen met Led Lampen en Verlichting

Energie Besparen met Led Lampen en Verlichting

Energie Besparen met Led Lampen en Verlichting

Energie besparen is eenvoudiger dan je denkt én populairder dan ooit! Niet alleen de energiecrisis van afgelopen Februari is daar een oorzaak van, maar ook het steeds extremer wordende klimmaat. Wie slim en eenvoudig wil besparen op zijn of haar energiekosten kijkt al snel naar zonnepanelen, warmtepompen, elektrische auto's of andere duurzame ontwikkelen. Maar wist je dat LED al in 1962 is uitgevonden en toegepast werd als indicatorlampje?

Nadat deze techniek zich steeds meer doorontwikkelde is men sinds de jaren '90 zich steeds bewuster geworden van de voordelen van LED. En wie vandaag de dag nog een ouderwetse gloeilamp wil kopen moet wel een hele goede speurneus zijn om ze nog te vinden. En maar goed ook want met alle voordelen die LED te bieden heeft, is niet alleen het milieu de grote winnaar maar kun jij eenvoudig besparen op je energierekening!

Als we op dit moment kijken naar ons eigen assortiment, dan bestaat meer dan 99% uit duurzame Led Lampen en Verlichting. Want waar veel mensen zich niet bewust van zijn, is dat nagenoeg alle verlichting (ook die met E27, E14 of GU10 fitting) allemaal geschikt is voor het gebruik van LED lichtbronnen. Dus, heb jij nog lampen of verlichting met een oude gloeilamp of halogeen? Dan zijn we je graag van dienst met het aanbieden van de vervangende producten.


Led, is dat wel sfeervol?

Of LED sfeervol is? Nou en of! Want niet alleen heb je de mogelijkheid om te kiezen uit tal van verschillende led lichtbronnen, de zogeheten armaturen met led geïntegreerde verlichting zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren! We gaan je daarover in deze blog meer vertellen, omdat LED alles behalve een saaie vervanger is van ouderwetse en energie slurpende verlichting. Want waar moet je nou op letten om tot de juiste keuze te komen?

Laten we beginnen met de vergelijking van het "oude" wattage en het nieuwe. Want daarin zit direct het grote verschil in energieverbruik. Hieronder hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt van de verschillen tussen de wattages. Makkelijk toch? Want op deze manier kun je heel eenvoudig bekijken welke verlichting goed te vergelijken is met de huidige LED lampen en verlichting.



Een ander niet geheel onbelangrijke term die je vaak tegenkomt binnen de verlichting is het aantal "Lumen". Lumen is vrij vertaalt de hoeveelheid lichtopbrengst die een LED lichtbron je biedt. Voorbeeld; In de woonkamer geven mensen vaak de voorkeur voor sfeervol licht, dan bijvoorbeeld in een fietsenhok waar het licht "functioneel" moet zijn. In dat geval kies je in de woonkamer voor een lager aantal lumen dan in het fietsenhok. Maar waar veel mensen ook naar op zoek zijn is verlichting waarbij men kan schakelen tussen functioneel en sfeervol licht. In dat geval adviseren we je altijd gebruik te maken van een dimmer, waarbij je dus moet rekening houden met het maximale aantal lumen. Op die manier kun je heel makkelijk schakelen tussen het maximale aantal lumen in lichtopbrengst en terug dimmen richting het zogeheten "nulpunt".

Wordt het al iets duidelijker? Fijn! Want dan vertellen we je graag nog over een andere term die je wellicht eens voorbij hebt zien komen; Kelvin. Kelvin als in de naam? Klopt. De term Kelvin is vernoemd naar een Britse fysicus William Thomson, die later binnen bepaalde groeperingen vernoemd werd naar Lord Kelvin. Hij is de persoon geweest die de zogeheten "Kelvin" schaal heeft opgericht, waarbij we eigenlijk spreken over de zogeheten "kleurtemperatuur". Om het heel simpel te houden vertelt de kleurtemperatuur dus niets anders dan de kleur van het licht, van 0 tot 10.000 Kelvin. Ook hiervan vind je hieronder een overzicht van hoe deze kleurtemperaturen zijn verdeeld.

Wist je dat kleurtemperatuur eigenlijk gebonden is aan de gewoontes van een bepaalde bevolking? Want in Nederland zijn we eigenlijk gewend aan een standaard kleurtemperatuur van 2700 Kelvin, wat weer vrij vertaalt wordt als "warm wit licht". En dat terwijl in Duitsland 3000 Kelvin de standaard is en bijvoorbeeld in het Midden Oosten zelfs richting de 4000 Kelvin. Binnen het assortiment van Mooielampen.com vindt je heel veel LED geïntegreerde verlichting met 2700 Kelvin, maar voor wie liever een iets "wittere" kleur licht heeft, zijn er ook lampen waarbij je zelf je eigen lichtbron kunt plaatsen. Lichtbronnen zijn er daarom in verschillende kleurtemperaturen, zodat je hier geheel naar eigen inzicht mee kunt spelen. 

Voor wie echt op zoek is naar lampen of verlichting waarbij je kunt schakelen tussen kleurtemperaturen, hebben wij enkele modellen met het zogeheten "Dim to Warm" principe. Met Dim to Warm schakel je heel eenvoudig tussen verschillende kleurtemperaturen middels een dimmer. Wil je bijvoorbeeld overdag wat functioneler licht, kies je vaak voor een wat hogere kleurtemperatuur. En wil je in de avond wat meer sfeer, kies je voor een lagere kleurtemperatuur. Meer weten? Je kunt de Dim to Warm modellen hier eens bekijken.

Terug naar het besparen. Want ondanks dat we je graag uitleggen hoe je nu precies de juiste verlichting voor je huis uitkiest, is het belangrijk om te weten dat LED Lampen en Verlichting tot meer dan 90% op je energiekosten kan besparen. Zoals gezegd hebben wij prachtige LED Wandlampen, LED Plafondlampen, LED Inbouwspots, LED Hanglampen en nog veel meer! Zoals gezegd hebben we Lampen en Verlichting waarbij je zelf je eigen gekozen lichtbron kunt toepassen. Maar met LED geïntegreerde verlichting zijn de mogelijkheden echt ongekend.

Wij krijgen vaak de vraag of geïntegreerde LED verlichting te vervangen is en het antwoord daarop is eigenlijk simpel; Nee. Vanuit de fabrikanten wordt geïntegreerde LED verlichting in het armatuur verzegeld en kan/mag men niet sleutelen aan het zogeheten armatuur. Maar de praktijk wijst uit dat LED verlichting een verwaarloosbaar percentage kent als het gaat om defecten na twee jaar levensduur. Bovendien krijg je bij Mooielampen.com altijd(!) twee jaar garantie op al je Lampen en Verlichting. De gemiddelde LED lichtbron heeft vaak een levensduur tussen de 20.000 en 80.000 branduren. Kortom; Met LED Lampen en Verlichting bespaar je niet alleen, je zult er jarenlang plezier van beleven!

Heb je vragen over onze LED Lampen of Verlichting? Wil je eenvoudig besparen op je verlichting, of heb je advies nodig ten aanzien van het uitzoeken van de juiste lichtbronnen? Onze verlichtingsexperts staan graag voor je klaar!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!