Menu
EUR
Bohemian Lampen en Verlichting

Bohemian Lampen en Verlichting

Excentrieke Bohemian Lampen en Verlichting

Ben jij al bekend met de excentrieke Bohemian (of Boho) Woonstijl? Dan is deze blog de uitgelezen mogelijkheid om je te laten inspireren ten aanzien van Bohemian of Boho Stijl Lampen en Verlichting! Bij Mooielampen.com hebben we een zeer fraai assortiment met fraai ontworpen en handgemaakte Bohemian Hanglampen, die jouw interieur voorzien van een exclusieve en unieke eyecatcher. Maar hoe is de Bohemian Woonstijl eigenlijk ontstaan? We vertellen je er graag meer over in onze Blog!

De oorsprong van de Bohemian Stijl

De Bohemian Woonstijl kenmerkt zich in een eigenwijze manier om je interieur te voorzien van unieke elementen, zo ook binnen de verlichting. Bohemian stamt af van het woord "La Boheme" wat een Frans woord is voor Zigeuner of Zigeunervolk. Het Zigeunervolk stond bekend om hun unieke en excentrieke leefwijze, waarbij voornamelijk de uitbundige manier van wonen leidde tot de hedendaagse zogeheten Boho Stijl. Maar de Boho of Bohemian Stijl wordt tegenwoordig ook gekenmerkt als een oosterse levensstijl, waarbij verschillende wooninvloeden een "vakantiegevoel" creëren bij mensen die specifiek op zoek zijn naar een unieke sfeer!

Bohemian Hanglampen zijn uniek!

Is de Boho Stijl iets voor jou? Dan hebben we bij Mooielampen.com een ruim assortiment met prachtige Bohemian Hanglampen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals Rotan, Bamboe of zogeheten Abaca Gras. Deze veelal met de hand gemaakte Hanglampen zijn verkrijgbaar in verschillende fraaie uitvoeringen en zijn eenvoudig toe te passen in ruimtes zoals de Woonkamer, Slaapkamer, Keuken, Eetkamer, de Entreehal of het Toilet. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordeel, waarbij met name Rotan zich verleend in het feit dat dit materiaal eenvoudig is over te spuiten en daardoor aangepast kan worden aan de kleurstellingen binnen je interieur. Bovendien staan Rotan en Bamboe bekend om hun robuuste voorkomen waardoor de Hanglampen niet alleen een sfeervolle toevoeging zijn aan je interieur, maar ook tegen een stootje kunnen.

Bohemian Lampen van Bazar Bizar

Bohemian Lampen en Verlichting zijn verkrijgbaar van verschillende merken binnen ons portfolio, maar er is één merk wat zich gespecialiseerd heeft in het aanbieden van hoogwaardige kwaliteit Boho Stijl Lampen en Verlichting; Bazar Bizar. Bazar Bizar is een van oorsprong Belgisch bedrijf wat een breed scala aan Bohemian producten aanbiedt, waarbij we bij Mooielampen.com het aanbod Hanglampen en Tafellampen in ons assortiment hebben opgenomen en waarbij opvalt dat zij gebruik maken van materialen uit met name Indonesië. Zo zijn er bijvoorbeeld Hanglampen gemaakt van het unieke Abaca Gras die zich onderscheiden in het typisch oosterse uiterlijk en waarmee je een unieke blikvanger in huis haalt!

Een ander groot voordeel ten aanzien van de Bazar Bizar Hanglampen is dat je geheel naar eigen inzicht een pendel kunt mee bestellen. De meeste Hanglampen worden namelijk zonder pendel geleverd, waardoor je de vrije keuze heb in een pendel die direct op een stroompunt aangesloten wordt, of een pendel met een stekker. Met de laatste genoemde optie heb je de mogelijkheid om de pendel met een haak aan het plafond te bevestigen en daarbij een willekeurig stopcontact te gebruiken. Ideaal voor mensen die op een simpele wijze gebruik willen maken van de mogelijkheid om een Boho Hanglamp te monteren! Dankzij het ruime aanbod Bohemian Lampen en verlichting van Bazar Bizar, is er altijd een lamp die perfect te matchen is met jouw interieur!

Nieuw in ons assortiment; Hanglampen van Hippie Monkey!

Sinds kort mogen wij met trots de samenwerking met Hippie Monkey aankondigen! Hippie Monkey is een merk wat zich exclusief gespecialiseerd heeft in het aanbieden van Boho Stijl interieurproducten, waarbij we bij Mooielampen.com de Hanglampen in ons assortiment hebben opgenomen. Hippie Monkey onderscheidt zich met name in betaalbare Hanglampen die van hoogwaardige kwaliteit zijn en die je Bohemian interieur op een prettige manier verlichten. Bij Hippie Monkey heb je eveneens de mogelijkheid om zelf een pendel mee te bestellen (die direct op een stroompunt aangesloten dient te worden), die voorzien is van een E27 fitting en waarbij je naar eigen inzicht een lichtbron kunt toepassen. Met een E27 lichtbron bepaal jij wat het karakter van de lamp gaat worden en creëer je op die manier een unieke ambiance in te ruimte waar je de Hanglamp toepast!

Bohemian Hanglampen voor elke ruimte

Wist je dat een Bohemian of Boho Stijl Hanglamp heel eenvoudig is toe te passen in ruimtes waar gezelligheid geboden is? Een Bohemian Hanglamp verleent zich namelijk uitstekend om toegepast te worden in een Woonkamer, Keuken, Eetkamer, Slaapkamer, Entreehal of Toilet waar hij de ruimte voorziet van het juiste type licht. Wil je kunnen wisselen tussen verschillende lichtsterktes? Dat is geen enkel probleem! Want wanneer je gebruik maakt van een pendel die direct op een stroompunt aangesloten wordt, kun je deze combineren met een muurdimmer en wisselen tussen functioneel en sfeervol licht. Ideaal voor ruimtes waar gewoond en geleefd wordt!

Een Boho Hanglamp bestellen

Een Boho Hanglamp bestel je eenvoudig, veilig en voordelig bij Mooielampen.com, dé specialist in een gevarieerd aanbod Bohemian Lampen en Verlichting! Je krijgt van ons altijd minimaal twee jaar garantie op je aankoop inclusief 30 dagen bedenktijd om deze te kunnen beoordelen. Heb je vragen of advies nodig ten aanzien van je keuze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!