Menu
EUR
Gaat retourneren nu écht geld kosten?

Gaat retourneren nu écht geld kosten?

Retouren. Wie online producten verkoopt aan consumenten en bedrijven heeft te maken met retouren. Op 14 April werd via mediakanalen bekend gemaakt dat één van Nederlands grootste webshops de Wehkamp geld in rekening gaat brengen aan consumenten wanneer zij iets willen retourneren. En ondanks dat het maar om een symbolisch bedrag gaat, een primeur is het zeker niet. Want in een eerder stadium hebben organisaties zoals H&M en Zara in andere Europese landen deze regel ingevoerd. Maar waarom? En hoe staat Mooielampen.com tegenover het in rekening brengen van kosten ten aanzien van retouren? We vertellen het je graag.

Laten we direct beginnen met een statement te maken; Onder geen enkel beding is Mooielampen.com voornemens om klanten kosten in rekening te brengen voor het verwerken van retouren. Dat hebben we nooit gedaan en zullen we ook nooit gaan doen, tenzij er vanuit de overheid wetgeving komt die dit verplicht stelt. Onze visie is namelijk dat wanneer een consument online zijn of haar lampen en verlichting koopt, zij bewust kiezen voor een stukje gemak om vanuit de luie stoel aankopen te doen. Maar hoe zit het dan met dat stukje duurzaamheid? Want dat is met name de hoofdzakelijke reden waarom bedrijven zoals Wehkamp, H&M en Zara haar klanten kosten in rekening brengen voor het retourneren van producten.

Bij Mooielampen.com vinden wij het heel belangrijk dat met name de online presentatie van lampen en verlichting overeenkomt, met de daadwerkelijke formaten, kleurstellingen en andere zaken. Door een realistische presentatie te bieden van de producten die consumenten en bedrijven voornemens zijn aan te kopen, proberen we op die manier het retourpercentage zo laag mogelijk te houden én zo duurzaam mogelijk te werken. Online informatie is daarom dé sleutel tot het zo verantwoord mogelijk omgaan retouren. Maar er is meer dan dat.

Wanneer je bij Mooielampen.com lampen en verlichting aanschaft, zullen we onze klanten altijd stimuleren om zowel het product evenals de product verpakking in 100% goede conditie te retourneren. Daarvoor hebben wij een heel duidelijk beleid gecommuniceerd, wat ervoor moet zorgen dat er zo weinig mogelijk derving plaats vindt ten aanzien van de geretourneerde producten. Zo krijgen geretourneerde producten de status "tweede kans" product, waarbij we elke lamp controleren op fysieke en werkzame conditionele eigenschappen. Daarmee bedoelen we te zeggen dat het product ten alle tijden in nieuwstaat verkeerd, maar waarbij slechts de verpakking mankementen verkeerd. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooie lamp met flinke korting!

Maar wat gebeurd er als we bij Mooielampen.com wél beschadigde producten ontvangen? In eerste instantie gaan we altijd in gesprek met onze klanten, om een eerlijke en oprechte reden te vragen waarom het product beschadigd is. Is het product per ongeluk gevallen? Is er iets mis gegaan bij de montage van het product? Of is er een andere reden? In nagenoeg bijna alle gevallen bieden we bij een beschadigd product een waardebon aan ten aanzien van het betaalde bedrag. Op deze manier hoeven we geen waardevermindering in rekening te brengen en is de klant in de gelengheid om alsnog lampen aan te schaffen die bij zijn of haar wensen passen. 

De beschadigde lampen en verlichting worden in ons magazijn op een speciale afdeling bewaard, zodat we eventuele onderdelen kunnen gebruiken, wanneer klanten in de loop der jaren hier wellicht vraag naar hebben. Bij beschadigde verpakkingen is het uitgangspunt dat hoofdzakelijk het product goed beschermd wordt, ongeacht hoe de verpakking er uitziet. En op die manier proberen we bij Mooielampen.com op een zo klantvriendelijk en duurzaam mogelijke manier onze retouren gratis te verwerken. 

Ben je benieuwd naar ons retourbeleid, of heb je wellicht vragen over het retourneren van een product? Neem dan eens gerust vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »